De ACT vervolgopleiding (4 dagen, 4 online modules) is voor mensen die echt willen leren dansen met ACT. Met de inhoud uit de ACT basisopleiding in de achterzak, kun je nu gaan leren hoe je kunt anticiperen op de voorzetjes die cliënten je geven. Je ontdekt hoe een volbloed ACT-therapeut denkt en redeneert.  Je leert om steeds meer intuïtief te reageren, waarna je zelfs in staat zult zijn om je eigen oefeningen en metaforen te bedenken. Tijdens deze opleiding zul je volledig bezeten raken van deze rijke, vrolijke manier van leven.

ACT Vervolg

opleiding
1.295
  • 4 lesdagen via Zoom
  • 4 online modules
  • Jaar lang toegang tot de ACT Guide app *
  • Geaccrediteerd
  • Opleider: Drs. Gijs Jansen
via Zoom

Testimonials

Reacties van deelnemers

Aanvangstniveau en het niveau van de opleiding zelf
Om onze opleidingen te kunnen volgen, moet iemand minimaal een afgeronde HBO opleiding hebben gedaan, liefst op het gebied van psychologische en/of medische verzorging, coaching, maatschappelijk werk, of andere vormen van sociale dienstverlening. Ontbreekt deze achtergrond, dan zal een telefonische intake moeten uitwijzen of iemand geschikt is voor deelname aan de opleiding. Het niveau van de cursussen zelf is minimaal HBO post-doc. Er wordt inhoudelijk voortgebouwd op grondbeginselen (zoals gesprekstechnieken, de therapeutische relatie, beroepsethiek) die in vergelijkbare bachelor en masterstudies worden onderwezen.

Accreditatie
Onze ACT basis- en vervolg opleiding is geaccrediteerd bij verschillende beroepsverenigingen. Meer informatie? Klik hier!

Doelstellingen
In de ACT vervolgopleiding leer je om procesgericht te werken. Dit betekent dat je als een kameleon leert in te spelen op de voorzetjes die je cliënten je geven. Je leert stapsgewijs en spelenderwijs hoe je je eigen metaforen en oefeningen kunt bedenken, en hoe je het beste kunt aansluiten bij de specifieke hulpvraag van je cliënt.Daarnaast leer je over diagnostiek, het doen van een intake, en het werken met ACT in groepen. Ook het werken in specialistische settings (zoals revalidatie, coaching, psychiatrie) komt aan de orde.

Doelgroep

Allereerst is het goed om te zeggen dat we binnen ACT geen groot onderscheid maken tussen disciplines. Dus of je nu psychiater bent, ergotherapeut, arts, maatschappelijk werker, psycholoog, pedagoog, gerontoloog of verpleger: In de kern zijn we allemaal hulpverleners, en willen we allemaal hetzelfde: Dat mensen vooruit komen in hun leven.

 

ACT is veel meer een manier van leven dan de zoveelste populaire therapievorm. ACT heeft een duidelijk omschreven visie op de pijn van het leven, en het lijden dat ons hoofd daar van maakt. Daarnaast kijken we vooral ook naar wat iemand zijn leven waardevol maakt, en hoe we die waarden verder kunnen versterken.

 

Dus: Als je mensen wilt helpen, op wat voor manier dan ook, dan ben je bij ons aan het goede adres.

 

Deze ACT Vervolgopleiding is alleen toegankelijk voor deelnemers met een ACT Basisopleiding van ACT Guide of een vergelijkbare ACT Basisopleiding van minimaal 5 dagen.

Studiebelasting

Voor de ACT vervolgopleiding geldt dat er vier fysieke bijeenkomsten zijn van 10:30 tot 17:30, met in totaal 1,5 uur pauze. Verder moeten de deelnemers het boek ‘How to ACT!’ gelezen hebben, wat neerkomt op 20 uur zelfstudie. Daarnaast zijn er wederom 8 online modules van 2 uur, wat de totale studiebelasting (zonder pauzes) 58 uur maakt. Dat is 14,5 uur per week. (vaak zijn er daarnaast tijdens een opleiding een of meer lesvrije weken).

Vrijstelling
n.v.t.

Onze manier van werken
Wij werken op basis van respect, compassie en meededogen. Dit betekent dat we ook van deelnemers verwachten dat ze met een positieve, proactieve grondhouding deelnemen aan onze opleidingen. En hoewel zelfonderzoek heel belangrijk is, doe je deze opleiding natuurlijk vooral omdat je als professional aan de slag wilt met ACT. Dus: Als het je primaire doel is dat je zelf geholpen wilt worden met je eigen, persoonlijke problemen, dan raden we je met klem een therapeutisch traject aan. 

Studiemateriaal
De boeken behorende bij de opleidingen kun je aanschaffen via deze website. Als je via onze site bestelt, gaat de volledige opbrengst naar het Rode Kruis. Als je de boeken als pakket aanschaft, krijg je bovendien de veelgeprezen debuutroman ‘Kijken naar het feest’ van Gijs Jansen kado, en een extra. De rest van het studie materiaal (online modules, readers) krijg je aangeboden via onze ACT Guide app.  2 weken voor aanvang van de 1e lesdag krijg je toegang tot de app en de online leermodules.

Certificering
Voor zowel de basis- als vervolgopleiding krijg je van ons een certificaat. Na het volgen van de basisopleiding krijg je toegang tot onze community, waarbij je vragen kunt stellen op ons forum, en jezelf als professional kunt promoten op www.actprofessional.nl

In de toekomst zullen we toewerken naar een soort keurmerk.

 

Toetsing
Onze toetsing bestaat uit het oordeel van onze opleiders, die bepalen of je als deelnemer aan de eisen voor deze opleiding hebt voldaan, zoals:

  • Aanwezigheid (Voor het krijgen van de accreditatie geldt 100% aanwezigheid plus het doorlopen van de online leermodules).
  • Proactieve houding
  • Het doen van thuiswerk
  • Een bijdrage leveren aan het groepsproces

Een bijeenkomst missen
Ben je door ziekte of andere omstandigheden een keer verhinderd, dan zullen de online modules je inhoudelijk opvangen. Je doet dan alsnog thuis het lees- en oefenwerk. Enkel door overmacht is het mogelijk om een lesdag te missen en kun je deze dag op een ander moment inhalen. Indien dat niet mogelijk blijkt wordt er een vervangende opdracht voorgesteld.

 

Wat ‘ben’ je na het volgen van deze opleidingen?
Je vooropleiding bepaalt hierin meestal hoe je jezelf kunt en mag noemen. Als je psycholoog bent, dan ben je na deze opleiding ACT-psycholoog. Als je coach bent, dan coach je vanaf dan met ACT. Dit soort korte opleidingen zijn geen vervanging voor een academische of erkende HBO opleiding. Ze zijn hopelijk wel een dikke, glimmende zoete kers op die taart.

Schrijf je in voor de ACT Vervolgopleiding

Voor deze opleiding heb je het boek How2ACT nodig. 

Heb je dit boek nog niet? Deze kun je met korting hier bestellen.