Contact

Contact

Positive Psychology Lab B.V. | Act Guide
KvK 74776010

Algemene vragen
 info@act-guide.com

 

 

Technische vragen
helpdesk@act-guide.com

 

 

Vragen over je abonnement 
administratie@act-guide.com

 

Vragen over opleidingen
opleidingen@act-guide.com

Mocht je telefonisch contact met ons willen, ook dan willen we je vragen om een bericht te sturen naar dit mailadres, met (kort) de reden waarom, en het nummer waarom je te bereiken bent. We streven er dan naar om je dan binnen 24 uur te bellen.

 

Vragen over de boeken
how2act@outlook.com

 

 040 209 40 81

 

Over ons

ACT Guide bestaat uit drie jongens die, bij nader onderzoek, veel met elkaar gemeen bleken te hebben: Alledrie begin veertig, alledrie dromers, gelukszoekers en aanklooiers.

Gijs Jansen werkt vanuit ACT, Barry Kicken komt vanuit de Mindfulness en Rob Hulsen heeft zijn achtergrond in de IT. Gezamenlijk proberen we onze krachten te bundelen, om zo Positieve Psychologie zowel inhoudelijk als technisch toegankelijker te maken voor zowel cliënten als professionals.

Gijs Jansen

Gijs Jansen

Profielfoto Barry Kicken (klein)

Barry Kicken

rob

Rob Hulsen

Positieve psychologie voor al je cliënten

Met een app die jouw werk op een waardevolle manier zal ondersteunen

Gijs Jansen

De laatste jaren is er steeds meer discussie die de rol van moderne media spelen in ons leven. Je zou kunnen zeggen dat we af en toe een beetje doorschieten met al dat appen en liken. Voor je het weet  loop je voorbij aan een eekhoorn of een vogel, die je juist het gevoel kunnen geven dat je er voor even echt bent, in het hier en nu. En dus is het goed om kritisch te kijken naar de manier waarop we al die nieuwe technologie aanwenden, zodat we er ook echt gelukkiger van worden.

Op deze manier heb ik de afgelopen twee jaar lang, samen Met Barry Kicken en Rob Hulsen, gekeken naar de mogelijkheden om de technieken uit de Positieve Psychologie digitaal toegankelijk te maken voor iedereen. Uitgangspunt daarbij was dat het speels moest zijn, laagdrempelig, positief, vrolijk en doeltreffend. Want daar waar je kunt verdwalen in je telefoon, kan datzelfde ding je ook helpen om juist veel handiger om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden. En daarmee was het idee voor een app geboren.

Vervolgens concludeerden we dat de verbinding tussen de professional en zijn cliënt daarin centraal moest komen te staan. Alle dingen die we bedachten, moesten dus in dienst staan van die relatie. We wilden dat de app een grote meerwaarde zou vormen voor de cliënt, maar zeker ook voor de professional. Beide moeten door de app een significante verlichting voelen bij hetgeen ze aan het doen zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat we de app om het werk van de professional heen gebouwd hebben, in plaats van dat de app zelf centraal staat.

Inhoudelijk kozen we voor Mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT), de twee stokpaardjes van de Positieve Psychologie. Op den duur willen we daar nog andere stromingen aan toe gaan voegen, zoals Compassion Focused Therapy, Heartfulness, enzovoort. Heel veel technologie bestond al, in de vorm van hand-outs, vragenlijsten, boeken en artikelen. Allemaal materiaal op papier, terwijl papier toch niet helemaal meer van deze tijd is…

En dus bedachten we games, animaties, filmpjes, tutorials en online invuloefeningen. Langzaam ontstond wat nu de ACT Guide App is geworden.