ACT Basisopleiding

online leren was nog nooit zo leuk

Onze ACT online basisopleiding is een volwaardig alternatief voor de basis opleiding met lesdagen. Je krijgt van ons een jaar lang toegang de ACT Guide app cadeau, en krijg je toegang tot ons platform. Met behulp van online modules, webinars, tutorials en praktische tips en trucs, krijg je werkelijk alles aangereikt om ACT op een speelse, vrolijke manier te gaan toepassen, samen met je cliënten.

Je krijgt toegang tot een website waarin je jezelf als ACT Professional kunt promoten voor cliënten en bedrijven, en waar je samen met collega’s intervisiegroepjes kunt organiseren. Dit alles krijg je dus een jaar lang, waarbij we telkens nieuw materiaal delen, en technische updates doorvoeren.

Online ACT Basis

opleiding
695
 • 8 online modules
 • 4 webinars
 • Jaar lang toegang tot de ACT Guide app *
 • Jaar lang toegang het platform ACT Professional
 • Elk moment te beginnen
 • Volledig online
 • Ontwikkeld door Drs. Gijs Jansen
Online

Aanvangstniveau en het niveau van de opleiding zelf
Om onze opleidingen te kunnen volgen, moet iemand minimaal een afgeronde HBO opleiding hebben gedaan, liefst op het gebied van psychologische en/of medische verzorging, coaching, maatschappelijk werk, of andere vormen van sociale dienstverlening. Ontbreekt deze achtergrond, dan zal een telefonische intake moeten uitwijzen of iemand geschikt is voor deelname aan de opleiding. Het niveau van de cursussen zelf is minimaal HBO post-doc. Er wordt inhoudelijk voortgebouwd op grondbeginselen (zoals gesprekstechnieken, de therapeutische relatie, beroepsethiek) die in vergelijkbare bachelor en masterstudies worden onderwezen.

Accreditatie
Wil je PE punten verdienen? Dan zijn fysieke bijeenkomsten noodzakelijk. Kies dan voor de ACT Basisopleiding met fysieke bijeenkomsten.

 

Doelstellingen
De ACT basisopleiding heeft tot doel om alle basisvaardigheden te trainen die je als beginnend ACT-therapeut, coach of trainer nodig hebt. Je leert om een scala aan oefeningen en metaforen op een didactische, gestructureerde en een duidelijke manier over te brengen aan je cliënten. Bovendien zul je daarnaast zelf aan den lijve gaan ervaren wat ACT voor jou persoonlijk kan betekenen. 

Doelgroep
Allereerst is het goed om te zeggen dat we binnen ACT geen groot onderscheid maken tussen disciplines. Dus of je nu psychiater bent, ergotherapeut, arts, maatschappelijk werker, psycholoog, pedagoog, gerontoloog of verpleger: In de kern zijn we allemaal hulpverleners, en willen we allemaal hetzelfde: Dat mensen vooruit komen in hun leven.

 

ACT is veel meer een manier van leven dan de zoveelste populaire therapievorm. ACT heeft een duidelijk omschreven visie op de pijn van het leven, en het lijden dat ons hoofd daar van maakt. Daarnaast kijken we vooral ook naar wat iemand zijn leven waardevol maakt, en hoe we die waarden verder kunnen versterken.

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit

 • 8 online modules van 2 uur = 16 uur
 • 4 webinars van 2 uur = 8 uur
 • ‘Time to ACT!’ lezen, 2 uur per hoofdstuk, dus 9×2 = 18 uur
 • ‘Uit liefde voor jezelf’, 1 uur per hoofdstuk = 9 uur
 • Zelf 1 uur oefenen met opdrachten na iedere online module = 8 uur

Totaal: 59 uur

Onze manier van werken
Wij werken op basis van respect, compassie en meededogen. Dit betekent dat we ook van deelnemers verwachten dat ze met een positieve, proactieve grondhouding deelnemen aan onze opleidingen. En hoewel zelfonderzoek heel belangrijk is, doe je deze opleiding natuurlijk vooral omdat je als professional aan de slag wilt met ACT. Dus: Als het je primaire doel is dat je zelf geholpen wilt worden met je eigen, persoonlijke problemen, dan raden we je met klem een therapeutisch traject aan.

 

Studiemateriaal
De boeken behorende bij deze opleiding zijn: Time2Act, How2Act en Uit liefde voor jezelf van Gijs Jansen. De boeken behorende bij de opleidingen kun je aanschaffen via deze website. Als je via onze site bestelt, gaat de volledige opbrengst naar het Rode Kruis. Als je de boeken als pakket aanschaft, krijg je bovendien de veelgeprezen debuutroman ‘Kijken naar het feest’ van Gijs Jansen kado, en een extra. De rest van het studie materiaal (online modules, readers) krijg je aangeboden via onze ACT Guide app.

Wat ‘ben’ je na het volgen van deze opleidingen?
Je vooropleiding bepaalt hierin meestal hoe je jezelf kunt en mag noemen. Als je psycholoog bent, dan ben je na deze opleiding ACT-psycholoog. Als je coach bent, dan coach je vanaf dan met ACT. Dit soort korte opleidingen zijn geen vervanging voor een academische of erkende HBO opleiding. Ze zijn hopelijk wel een dikke, glimmende zoete kers op die taart.

Online ACT Basisopleiding