Bestel hier de ACT boeken

Hier vind je al het vrij te gebruiken materiaal behorende bij het boek. Veel plezier ermee!

Uit liefde voor jezelf

Als je maar hard genoeg positief denkt, dan zal alles uiteindelijk goed komen. Is dat wel zo? Wat als je het omdraait?

Moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden zitten in het basispakket van het leven. Het is de kunst om er slim mee om te gaan. Hoe zou het zijn om niet meer te vechten of vluchten voor angst en pijn? Dat je mag denken wat je denkt, mag voelen wat je voelt en mag zijn wie je bent?

Met dit boek krijg je de beste ACT-technieken en oefeningen aangereikt waarmee je meer uit je leven kunt halen. Gijs Jansen gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de Positieve Psychologie. Op zijn eerlijke, persoonlijke en humorvolle manier moedigt hij je aan om lichter te leven.

How 2 ACT

In dit boek neemt Gijs Jansen je mee naar het hart van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). In duidelijke taal en met de nodige humor, word je uitgenodigd om dit gedachtegoed tot in je tenen te gaan ervaren. Je zult ontdekken hoe een ACTtherapeut denkt en redeneert, en hoe je deze denkwijze direct kunt omzetten in therapeutische interventies.

How to ACT is bedoeld als een verdieping op de bestaande basisliteratuur over ACT. Je leert stap voor stap over Relational Frame Theory (RFT), gedragsanalyse en de verschillende processen binnen deze therapievorm. Hierna ben je klaar om procesgericht te gaan werken. Dat betekent dat je direct leert in te spelen op de voorzetjes van cliënten.
Gesteund door een enorme hoeveelheid online materiaal – audio-opnames, video-demonstraties, afbeeldingen, modellen enhand-outs – krijg je alles in handen om ACT op topniveau te gaan toepassen.

Time 2 ACT!

Er zijn grote ontwikkelingen aan de gang binnen de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. De ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) vloeit voort uit het mindfulness gedachtegoed en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT bewijst dat wetenschap en spiritualiteit elkaar niet hoeven te bijten. Sterker nog: ze vullen elkaar perfect aan!

Time te Act! is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan. Het eerste gedeelte van Time to ACT! begint direct met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral: hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk. Het boek is makkelijk leesbaar en er worden zoveel mogelijk praktisch toepasbare instructies gegeven. Het programma is speels en maakt veel gebruik van metaforen, die ondersteund worden door prachtige illustraties. Het tweede gedeelte van het boek staat in het teken van diagnostiek.

Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze toe te passen. Via deze website kun je vervolgens naar hartenlust allerlei extra’s, handouts en achtergrondinformatie downloaden.

Download hier de hele handige readers met alle hand-outs uit Time to ACT!, vrij te gebruiken als handleiding voor je eigen ACT training!

H2. Oefening – Het effect van vermijden

H2. Oefening – Hoe streng ben jij

H2. Oefening – Omgaan met Vervelende Ervaringen

H3. Informatiebrochure – ACT voor clienten

H3. Informatiebrochure – ACT voor het systeem

H3. PijnenLijden

H3. Raredingendoen – Regelsdoorbreken

H4. De modder laten bezinken

H4. Informatiebrochure Mindfulness

H4. Oefening – Bodyscan

H4. Oefening – Jouw Gedachtenwolk

H4. Oefening – Registratie van Gedachten

H5. Oefening – Mindfulness in het dagelijks leven

H6. Hand-out – De affaire stroopwafel

H6. Hand-out – Hoe overtuigingen ontstaan

H6. Metafoor + Oefening – De Buschauffeur

H6. Oefening – Falen

H6. Oefening – Ik Ben

H6. Oefening – Met jezelf door de tijd

H6. Oefening – Regels versus de Realiteit

H7. Hand-out – Vermijden versus Ervaren

H7. HELP! Ik heb de loterij gewonnen

H7. Oefening – Beschrijf je eigen grafsteen

H7. Oefening – De Waarden top 10

H7. Oefening – De Waardenroos

H7. Oefening – Levenskompas

H7. Oefening – Waardenlijst

H7. Oefening – Waardenvolle keuzes

H7. Psychoeducatie – Vermijden is fijn

H8. Oefening – Barrieres

H8. Oefening – Eigenlijk-vragenlijst

H8. Oefening – Omgeving, help mij

H8. Oefening – Plan van Aanpak

H9. Oefening – ACT blijft!

H9. Oefening – De ACT-technieken toepassen

H9. Oefening – De Busreis

H9. Schema ACT-Model

H10. Overzicht oefeningen en metaforen

H11. Overzicht ACT in de Praktijk

H12. Behandelplan

H12. Contextuele Probleemanalyse

H12. Flexibiliteits_Index_Test_-_Revisie_2015(HQ)

H12. Functie Analyse

H12. Hexaflex Analyse

https://youtu.be/0X7VVz5XKyg

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor het gebruik van mijn open source materiaal.