Skip to content

Over ACT Guide

Gelukszoekers met een missie

ACT Guide is opgericht door drie ambitieuze ondernemers die, na nader onderzoek, veel met elkaar gemeen bleken te hebben. Alle drie begin veertig, dromers en ware gelukszoekers. Gijs Jansen werkt vanuit ACT, Barry Kicken komt vanuit de mindfulness wereld en Rob Hulsen heeft zijn achtergrond in IT. Gezamenlijk bundelden zij hun krachten, om Positieve Psychologie zowel inhoudelijk als technisch voor cliënten en professionals toegankelijker te maken.

ACT Guide faciliteert zorginstellingen en zorgprofessionals om de ACT methodiek te faciliteren binnen hun organisatie en binnen hun zorgverlening. Van een uitgebreid ACT opleidingsprogramma tot incompany trainingen en de ACT Guide App. ACT Guide biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om op een toegankelijke en eenvoudige manier verbonden te zijn met cliënten (e-health) en zich te blijven ontwikkelingen (e-learning).

In de ACT Guide App worden online programma’s en trainingen weergeven die een verzameling vormen van meer dan honderd oefeningen die specifiek ingezet kunnen worden bij mensen met angst, depressieve klachten, stress, burn-outs en nog veel meer.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

ACT is een therapievorm die voortbouwt op de klassieke gedragstherapie van B.F. Skinner. ACT is eigenlijk een soort verzameling van evidence based technieken, gesteund door gedegen onderzoek en een hele heldere, empirische theorie: Relational Frame Theory (RFT). ACT stelt dat pijnlijke ervaringen, gedachten en gevoelens bij het leven horen, en dat je dus niet hoeft te proberen om altijd maar gelukkig te zijn. Je mag die pijn ervaren omdat deze er nou eenmaal is. Binnen de opleiding leer je hoe je je eigen pijn en die van je cliënten actief kunt toelaten en accepteren. Want als je alles mag denken en voelen, hoe kan het je dan nog in de weg staan?

Ons team

Maak kennis met het team van ACT Guide.

Nieuws

Blijf op de hoogte van ACT Guide.