ACT opleiding via Zoom

omarm dit vrolijke gedachtegoed

De ACT basisopleiding via Zoom bestaat uit 4 opleidingsdagen via Zoom en 8 online modules. Het programma is de afgelopen tien jaar intensief doorontwikkeld, en bevat alle belangrijke elementen van ACT. Met behulp van de modernste technieken leer je als hulpverlener én als mens wat ACT voor jou en je cliënten kan betekenen. Je krijgt een arsenaal aan vaardigheden mee. Gesteund door de ACT Guide App en de boeken ‘Time to ACT!’, ‘How to ACT!’ en ‘Uit liefde voor jezelf’, heb je daarna alles in handen om een volleerde ACT ninja te kunnen worden.

Deze opleidingen zijn ontwikkeld door Gijs Jansen. 

ACT Basis

opleiding via Zoom
1.245
 • 4 lesdagen via Zoom
 • 8 online modules
 • 4 webinars
 • Jaar lang toegang tot de ACT Guide app *
 • Ontwikkeld door Drs. Gijs Jansen​
via Zoom

Testimonials

Reacties van deelnemers

Aanvangstniveau en het niveau van de opleiding zelf
Om onze opleidingen te kunnen volgen, moet iemand minimaal een afgeronde HBO opleiding hebben gedaan, liefst op het gebied van psychologische en/of medische verzorging, coaching, maatschappelijk werk, of andere vormen van sociale dienstverlening. Ontbreekt deze achtergrond, dan zal een telefonische intake moeten uitwijzen of iemand geschikt is voor deelname aan de opleiding. Het niveau van de cursussen zelf is minimaal HBO post-doc. Er wordt inhoudelijk voortgebouwd op grondbeginselen (zoals gesprekstechnieken, de therapeutische relatie, beroepsethiek) die in vergelijkbare bachelor en masterstudies worden onderwezen.

Accreditatie

Onze ACT basis- en vervolg opleiding is geaccrediteerd bij verschillende beroepsverenigingen. Meer informatie? Klik hier!

Doelstellingen
De ACT basisopleiding heeft tot doel om alle basisvaardigheden te trainen die je als beginnend ACT-therapeut, coach of trainer nodig hebt. Je leert om een scala aan oefeningen en metaforen op een didactische, gestructureerde en een duidelijke manier over te brengen aan je cliënten. Bovendien zul je daarnaast zelf aan den lijve gaan ervaren wat ACT voor jou persoonlijk kan betekenen. 

Doelgroep
Allereerst is het goed om te zeggen dat we binnen ACT geen groot onderscheid maken tussen disciplines. Dus of je nu psychiater bent, ergotherapeut, arts, maatschappelijk werker, psycholoog, pedagoog, gerontoloog of verpleger: In de kern zijn we allemaal hulpverleners, en willen we allemaal hetzelfde: Dat mensen vooruit komen in hun leven.

 

ACT is veel meer een manier van leven dan de zoveelste populaire therapievorm. ACT heeft een duidelijk omschreven visie op de pijn van het leven, en het lijden dat ons hoofd daar van maakt. Daarnaast kijken we vooral ook naar wat iemand zijn leven waardevol maakt, en hoe we die waarden verder kunnen versterken.

Studiebelasting

Voor de ACT basisopleiding via Zoom geldt dat er vier digitale bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 17:00, met voldoende pauze en rustmomenten tussendoor. Verder moeten de deelnemers de boeken ‘Time to ACT!’ en ‘Uit liefde voor jezelf’ gelezen hebben, wat neerkomt op 31 uur zelfstudie. Daarnaast zijn er ook nog 8 online modules van 2 uur, wat de totale studiebelasting (zonder pauzes) 69 uur maakt. Dat is in totaal 17,25 uur per week 

Vrijstelling
Je bent vrijgesteld van deelname aan de ACT basisopleiding als je een vergelijkbare ACT basisopleiding hebt gevolgd van minimaal 5 dagen. Daarnaast moet deze opleiding (net als die van ons) geaccrediteerd zijn en van een vergelijkbaar niveau. Online opleidingen zonder fysieke bijeenkomsten vallen niet onder deze vrijstelling en ook het volgen van de introductietraining geeft je geen directe toegang tot de 

Onze manier van werken

Wij werken op basis van respect, compassie en meededogen. Dit betekent dat we ook van deelnemers verwachten dat ze met een positieve, proactieve grondhouding deelnemen aan onze opleidingen. En hoewel zelfonderzoek heel belangrijk is, doe je deze opleiding natuurlijk vooral omdat je als professional aan de slag wilt met ACT. Dus: Als het je primaire doel is dat je zelf geholpen wilt worden met je eigen, persoonlijke problemen, dan raden we je met klem een therapeutisch traject aan. 

Studiemateriaal
De boeken behorende bij de opleidingen kun je aanschaffen via deze website. Als je via onze site bestelt, gaat de volledige opbrengst naar het Rode Kruis. Als je de boeken als pakket aanschaft, krijg je bovendien de veelgeprezen debuutroman ‘Kijken naar het feest’ van Gijs Jansen kado, en een extra. De rest van het studie materiaal (online modules, readers) krijg je aangeboden via onze ACT Guide app.  2 weken voor aanvang van de 1e lesdag krijg je toegang tot de app en de online leermodules.

Certificering
Voor zowel de basis- als vervolgopleiding krijg je van ons een certificaat. Na het volgen van de basisopleiding krijg je toegang tot onze community, waarbij je vragen kunt stellen op ons forum, en jezelf als professional kunt promoten op www.actprofessional.nl

In de toekomst zullen we toewerken naar een soort keurmerk.

Toetsing
Onze toetsing bestaat uit het oordeel van onze opleiders, die bepalen of je als deelnemer aan de eisen voor deze opleiding hebt voldaan, zoals:

 • Aanwezigheid (Voor het krijgen van de accreditatie geldt 100% aanwezigheid plus het doorlopen van de online leermodules).
 • Proactieve houding
 • Het doen van thuiswerk
 • Een bijdrage leveren aan het groepsproces

Een bijeenkomst missen
Ben je door ziekte of andere omstandigheden een keer verhinderd, dan zullen de online modules je inhoudelijk opvangen. Je doet dan alsnog thuis het lees- en oefenwerk. Enkel door overmacht is het mogelijk om een lesdag te missen en kun je deze dag op een ander moment inhalen. Indien dat niet mogelijk blijkt wordt er een vervangende opdracht voorgesteld.

 

Wat ‘ben’ je na het volgen van deze opleidingen?
Je vooropleiding bepaalt hierin meestal hoe je jezelf kunt en mag noemen. Als je psycholoog bent, dan ben je na deze opleiding ACT-psycholoog. Als je coach bent, dan coach je vanaf dan met ACT. Dit soort korte opleidingen zijn geen vervanging voor een academische of erkende HBO opleiding. Ze zijn hopelijk wel een dikke, glimmende zoete kers op die taart.

Schrijf je hier in voor de ACT Basisopleiding via Zoom

Voor deze opleiding heb je de volgende literatuur nodig:
 • Time2ACT
 • Uit liefde voor jezelf
Heb je deze boeken nog niet? Bestel ze dan hier.