Skip to content

Welkom 
bij ACT Guide

Wij ondersteunen professionals en bedrijven met het inzetten aan Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

ACT Guide is het kennisplatform van Drs. Gijs Jansen voor Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in de Benelux.
Hier vind je alles op het gebied van ACT, waaronder een app, opleidingen en leer- en zelfhulpboeken. Bij ons krijg je les van alleen de beste opleiders, en wordt je leerproces ondersteund door state of the art e-learning.


Kijk hier voor data en beschikbaarheid binnen jouw regio.

Maak kennis met de ACT Guide app

E-heatlh en e-learning in een app

Lees & Leer ACT

De belangrijkste leer- en zelfhulpboeken over ACT

Ontwikkel je team met onze Incompany opleiding

Helemaal afgestemd op de behoeftes en ervaringen van je team

Ontwikkel jezelf met ACT Opleidingen

Meest complete opleidingen van de Benelux

Over 
ACT Guide

ACT Guide faciliteert zorgprofessionals en zorginstellingen om ACT in te zetten binnen hun werk als hulpverlener, en binnen hun organisatie. Dit gebeurt met behulp van een uitgebreid ACT opleidingsprogramma, Incompany trainingen, en de ACT Guide App. ACT Guide biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om op een toegankelijke en eenvoudige manier verbonden te zijn met cliënten (ondersteund door e-health), en om zich blijvend te ontwikkelen (met behulp van opleidingen en e-learning).

In de ACT Guide App staan verschillende online programma’s en ACT trainingen met honderden oefeningen, die specifiek ingezet kunnen worden bij mensen met angst, depressieve klachten, stress, burn-out en nog veel meer.

Één app voor 
professional &  cliënt

De ACT Guide App geeft jou als therapeut, psycholoog, trainer of coach de mogelijkheid om op een eenvoudige manier verbonden te zijn met al je cliënten. Inhoudelijk is de app opgebouwd uit online trainingen, de speelplaats en de bibliotheek.

Er zijn volledige online ACT trainingen ontwikkeld die je als professional exclusief aan je cliënten kunt aanbieden. Meer weten?

Ontdek 
Psychflex 
 Internationale samenwerking

A whole new way to practice psychotherapie

Wist je dat we bij ACT Guide ook een internationale samenwerking hebben met o.a. Steven C Hayes! Hiervoor hebben we een nieuw international platform ontwikkeld genaamd Psychflex.

De ervaringen 
Van anderen

Ilonka Terlouw ACT Guide
“Ik wil persoonlijk teruggeven hoe ongelofelijk blij ik ben met de app. Ik gebruik hem volop voor al mijn privé cliënten en ook in mijn trainingsgroepen. ACT Guide heeft inmiddels alle werkboeken vervangen. De app is inspirerend, leuk, mooi gemaakt, geeft heldere uitleg en heel makkelijk in gebruik. Echt een super mooie tool. Een prachtige aanvulling op mijn contactmomenten met cliënten.”
Ilonka Terlouw
Coach
Rob van Wees
"Ik heb met veel plezier de Zoom Basisopleiding ACT gevolgd en ben erg tevreden over de mixed-media vorm waarin de opleiding werd gegeven. De combinatie van online content in de vorm van artikelen, filmpjes, tekeningen, (opgenomen) webinars en quizzen, de erg fijne ACT Guide App waarin van alles te vinden is en de Zoom sessies. Alles bij elkaar vormde het een prachtig geheel aan theorie, gesprekken en praktijk-oefeningen dat zorgde voor een complete en rijke leerervaring. De ACT Guide App wordt voortdurend aangevuld met nieuwe functionaliteiten en vers ACT oefeningen, filmpjes en metaforen die je vanuit de app met je cliënten kunt delen. Briljant spul!"
Rob van Wees
Coach
Wilma Prins
"De App in combinatie met de sessies bevalt heel goed. Bij mij en mijn cliënten. Met name de bereidheid en de intentie om te gaan experimenteren en te veranderen neemt sneller toe. Aangezien zorgverzekeraars steeds vaker contracten geven waarin ze eisen dat meer dan 50% van de casuïstiek minder dan intensief moet zijn is dit wel een welkome hefboom in de therapie. Ik merk dat ik er ook steeds speelser mee om ga. Super."
Wilma Prins
GZ Psycholoog

Het laatste  
nieuws

In gesprek met Liselotte Delwel

Over vrijer leven met je lijf en lief zijn voor jezelf   Sinds Liselotte Delwel besmet is geraakt met het ACT virus, deelt ze haar
→ Lees meer

In gesprek met Marieke Wubs

Over ACT toepassen bij mensen met autisme en durven te doen Als behandelaar bij een GGZ-instelling werkt Marieke Wubs dagelijks met (jong)volwassenen die de diagnose
→ Lees meer

In gesprek met Digna van der Kellen

Over kunnen én willen veranderen en persoonlijke aandacht We zijn allemaal maar een mens, dus doe maar lekker gewoon. Daar gelooft Digna van der Kellen
→ Lees meer